FHI 360 Moldova

Concert caritabil „Din suflet pentru copiii cu autism”

SOS Autism organizează primul Concert caritabil dedicat Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului „Cu suflet pentru copiii cu autism”.Evenimentul va avea loc sâmbătă, 2 aprilie 2016, la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”, începând cu orele 17.00.

Prin intermediul acestui eveniment, organizatorii își propun să sensibilizeze societatea și autoritățile publice privind problemele cu care se confruntă persoanele cu tulburări de spectru autist și familiile acestora. Concertul se încadrează în proiectul „Integrarea socială a copiilor și tinerilor cu autism din Moldova” realizat de SOS Autism, cu suportul oferit de către Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) prin intermediul Programului FHI 360 „Parteneriate pentru o Societate Civilă Durabilă în Moldova”.

Nume precum Cristina Scarlat, Vali Boghean, Mariana Șura, Alexandru Vdovicenco, Cristi Aldea Teodorivici sau Adrian Ursu vor evolua în acest concert, în susținerea copiilor bolnavi de autism.

Conform datelor statistice ale Ministerului Sănătății, la finele anului 2014 erau oficial înregistrate 241 de persoane diagnosticate cu autism, dintre care 218 copii. Însă numărul real al acestora este mult mai mare, majoritatea ne figurând în statistica oficială.

 

Cunoaşte ONG-ul care te reprezintă!

targul-ong-urilor FHI 360 a organizat 5 Târguri ale ONG-urilor (trei la Chişinău, unul la Cahul şi unul la Bălţi) cu sloganul „Cunoaşte ONG-ul care te...
club-de-presa   Lunar, FHI 360 invită membrii societăţii civile de nivel naţional şi local, reprezentanţi ai autorităţilor publice, ai sectorului...