FHI 360 Moldova

Târgul ONG-urilor - o invitație la explorare, implicare și susținere a inițiativelor civice

CE: Târgul ONG-urilor 
 
CINE: Oficiali de rang înalt ai Parlamentului Republicii Moldova şi Ambasadei SUA în Moldova, reprezentanți  ai FHI 360 Washington şi ONG-urilor din Republica Moldova 
 
CÂND: Sâmbătă, 9 iunie 2018, ora 11:00
 
UNDE: „Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfânt”, Chișinău
 
DE CE: Târgul ONG-urilor promovează realizările organizațiilor neguvernamentale și sensibilizează cetățenii despre importanța  implicării civice.
 
Cum promovează interesele cetățenilor organizațiile neguvernamentale (ONG)? Cum stimulează activismul civic? Ce servicii sociale prestează ONG-urile? Cum putem sprijini activitatea acestora? Răspunsul la acestea și alte întrebări, îl veți afla la Târgul ONG-urilor, eveniment de amploare care va aduna peste 40 dintre cele mai active organizații neguvernamentale din diferite regiuni ale țării. 
 
ONG-urile participante vor informa publicul despre realizările lor și despre oportunitățile de voluntariat și de sprijinire prin mecanismul de desemnare procentuală 2%. Vizitatorii târgului vor putea participa la ateliere și master-class-uri, experimente sociale, expoziții de obiecte de artizanat confecționate de persoane cu nevoi speciale, demonstrații de acordare a primului ajutor și alte activități interactive.
 
De asemenea, evenimentul va marca încheierea programului de granturi din cadrul programului Parteneriate pentru o Societate Civilă Durabilă în Moldova (MPSCS), implementat de FHI 360 și finanțat de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Parteneriate pentru o Societate Civilă Durabilă în Moldova este un program de cinci ani, care a colaborat cu peste 250 de ONG-uri din toată țara. MPSCS a susținut organizațiile cu granturi, mentorat și instruiri, ce au consolidat viabilitatea și managementul financiar, astfel devenind mai eficiente în promovarea intereselor cetățenilor.
 
Artiștii din Moldova Aura, Cornelia și Marcel Ștefăneț, precum și formațiile “7KLASE” şi „Cuibul” vor evolua pe scenă cu un program special. Târgul ONG-urilor va avea loc sâmbătă, 9 iunie 2018, între orele 11:00 – 14:00. Reprezentanții presei sunt invitați la eveniment la ora 11:00.
Parteneri media: Moldova 1, Canal Regional, Unimedia, Agora. 
 
Persoană de contact: Lilia Duca, 068 29 46 92, Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .
 
Acest eveniment este posibil datorită ajutorului generos al poporului american prin Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID), în cadrul Programului Parteneriate pentru o Societate Civilă Durabilă în Moldova (MPSCS), implementat de FHI 360. Mai multe informații despre MPSCS sunt disponibile pe: www.fhi360.md.
 
 

Cunoaşte ONG-ul care te reprezintă!

targul-ong-urilor FHI 360 a organizat 5 Târguri ale ONG-urilor (trei la Chişinău, unul la Cahul şi unul la Bălţi) cu sloganul „Cunoaşte ONG-ul care te...
club-de-presa   Lunar, FHI 360 invită membrii societăţii civile de nivel naţional şi local, reprezentanţi ai autorităţilor publice, ai sectorului...