FHI 360 Moldova

Club de Presă

press_club

 
Lunar, FHI 360 invită membrii societăţii civile de nivel naţional şi local, reprezentanţi ai autorităţilor publice, ai sectorului privat, experţi şi jurnalişti, la şedinţele Clubului de Presă al Societăţii Civile. La fiecare şedinţă se discută istorii concrete din viaţa ONG-urilor. Participanţii împărtăşesc experienţa proprie, fie că este vorba despre succesele obținute sau problemele cu care se confruntă.
 
11 Cluburi de Presă au avut loc cu participarea activă a autorităților locale, jurnaliştilor, reprezentanţilor societăţii civile şi a mediului de afaceri. Au fost abordate subiecte actuale ce ţin de dezvoltarea organizaţiilor societăţii civile, cum ar fi: voluntariatul, parteneriatul dintre ONG-uri şi mediul de afaceri, noile tehnologii informaţionale care pot fi puse în aplicare pentru soluţionarea problemelor societăţii, dificultăţile cu care se confruntă tinerii din mediul rural etc. Aceste şedinţe au generat soluţii potenţiale pentru a îmbunătăţi mecanismul de eliberarea de la plata Taxei pe Valoare Adăugată (TVA) a organizaţiilor neguvernamentale care lucrează în domeniul asistenţei sociale. Cu toate acestea, întrunirile de presă au contribuit şi la edificarea unei relaţii de lucru între autorităţile locale şi ONG-uri.
 
În cadrul Clubului de Presă din 26 iulie 2011, ONG-ul MediaPoint a creat un parteneriat de success cu Primăria  Chişinău. Ca rezultat, pe website-ul oficial al municipalităţii a fost adăugat link-ul la platform virtual  www.alerte.md. Acum municipalitatea încearcă să soluţioneze în mod operativ toate problememe raportate de către cetăţeni.
 
Reflectarea evenimentelor în mass-media (link-uri):
 
 

Cunoaşte ONG-ul care te reprezintă!

targul-ong-urilor FHI 360 a organizat 5 Târguri ale ONG-urilor (trei la Chişinău, unul la Cahul şi unul la Bălţi) cu sloganul „Cunoaşte ONG-ul care te...
club-de-presa   Lunar, FHI 360 invită membrii societăţii civile de nivel naţional şi local, reprezentanţi ai autorităţilor publice, ai sectorului...