FHI 360 Moldova

CSO-Fairs_th

FHI 360 a organizat 5 Târguri ale ONG-urilor (trei la Chişinău, unul la Cahul şi unul la Bălţi) cu sloganul „Cunoaşte ONG-ul care te reprezintă!”. 111 de ONG-uri au prezentat cetăţenilor activităţile şi serviciile pe care le oferă. Tinerii şi studenţii, interesaţi în a ajuta în mod activ organizaţiile, au aflat despre activităţile disponibile care răspund cel mai bine intereselor lor. Părinţii au găsit activităţi pentru copii, dar şi pentru ei înşişi.

Ca rezultat, 5 ONG-uri au recrutat voluntari noi, o companie de hosting web a oferit participanţilor abonament gratuit de 6 luni la hosting  pentru website-urile lor şi o reducere de 40% la prelungirea contractului. Toate cele 3 Târguri ONG s-au bucurat de o apreciere înaltă din partea participanţilor. „Vă mulţumim din tot sufletul pentru organizare! La cât de tare suntem noi ocupaţi, a fost ca un balsam pentru suflet! Ne-am văzut colegii, ne-am arătat şi noi. Neapărat vom mai participa şi la alte târguri. Plecăciuni şi "jos pălăria" pentru organizatori”, astfel a comentat Ludmila Popovici, directoare executivă, RCTV Memoria.

Târgul ONG-urilor este un eveniment care pune în evidenţă ce reprezintă un ONG, ce servicii oferă şi cum acestea pot fi accesate de către cetățeni. Activităţile ONG-urilor sunt prezentate prin intermediul broşurilor, fotografiilor şi posterelor. Voluntarii şi angajaţii ONG-urilor sunt prezenţi pentru a răspunde la întrebări despre activitatea organizaţiilor şi cum acestea ajută cetăţenii în depăşirea problemelor sociale sau civice. De asemenea, vizitatorii se pot înscrie în echipa voluntarilor ONG-urilor. Târgul ONG-urilor îşi propune să devină un eveniment public de amploare şi o tradiţie pentru organizaţiile societăţii civile.  

Reflectarea evenimentelor în mass-media (link-uri):

http://www.publika.md/la-balti-s-a-desfasurat-cea-de-a-patra-editie-a-targului-ong-urilor_842991.html

http://hotnews.md/articles/view.hot?id=15691

http://deca.md/?p=16320

http://www.zdg.md/social/la-targul-ong-urilor

http://www.eurotv.md/stire-targul-ong-urilor-2011

http://unimedia.md/?mod=news&id=39322

http://www.adevarul.ro/moldova/actualitate/Cunoaste-ONG-ul-reprezinta_0_559744423.html

http://www.aicitv.md/ro/comrat/stiri/arhiva/item/521-iarmarocul-ong-urilor-%C3%AEn-cahul

http://info-prim.md/?x=&y=38004

http://trm.md/index.php?module=stiri_int&news_id=24977

http://www.radionoroc.md/stiri/6817

http://www.timpul.md/articol/cunoaste-ong-urile-care-te-reprezinta-si-voluntarii-acestora-22647.html

http://tv7.md/ru/news/na-jarmarke-npo-rasskazali-pochemu-vygodno-byt-volonterom-866.html

http://www.zdg.md/social/cunoaste-ong-ul-care-te-reprezinta

http://unimedia.md/?mod=news&id=32836

 

Cunoaşte ONG-ul care te reprezintă!

targul-ong-urilor FHI 360 a organizat 5 Târguri ale ONG-urilor (trei la Chişinău, unul la Cahul şi unul la Bălţi) cu sloganul „Cunoaşte ONG-ul care te...
club-de-presa   Lunar, FHI 360 invită membrii societăţii civile de nivel naţional şi local, reprezentanţi ai autorităţilor publice, ai sectorului...