FHI 360 Moldova

STOP: FALS! - o campanie media împotriva informației false

În cadrul programului MPSCS, Asociația Presei Independente (API) în parteneriat cu Asociația Telejurnaliștilor Independenți (ATVJI) și Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI), începând cu luna noiembrie 2015, desfășoară o campanie de 22 luni care are drept scop informarea cetățenilor despre fenomenul dezinformării și de a-i pregăti să identifice informaţia falsă distribuită de presă, dar şi pe reţelele de socializare.

ATVJI produce 22 suplimente de ziar și subiecte radio, TV în limbile română și rusă care dezvăluie informația falsă sau părtinitoare despre situația din Republica Moldova și alte țări din regiune.

API organizează până la 32 de dezbateri publice pe întreg teritoriul Republicii Moldova și 20 cluburi de dezbateri despre metodele de dezinformare ale presei și modalitățile identificare și   protecție  împotriva acestora. CJI elaborează rapoarte trimestriale de monitorizare în care prezintă cazuri de manipulare și propagandă în mass-media. Cele mai relevante studii de caz sunt inserate în rapoarte de 4-5 pagini și prezentate publicului.

Mai mult decât atât, CJI lansează o platformă online, http://mediacritica.md/, care va ajuta consumatorii de media să înțeleagă cum presa manipulează prin informația distribuită, să-și îmbunătățească gândirea critică și va servi drept instrument de auto-reglementare pentru jurnaliștii moldoveni, contribuind la îmbunătățirea conținutului media.

 

Cunoaşte ONG-ul care te reprezintă!

targul-ong-urilor FHI 360 a organizat 5 Târguri ale ONG-urilor (trei la Chişinău, unul la Cahul şi unul la Bălţi) cu sloganul „Cunoaşte ONG-ul care te...
club-de-presa   Lunar, FHI 360 invită membrii societăţii civile de nivel naţional şi local, reprezentanţi ai autorităţilor publice, ai sectorului...