FHI 360 Moldova

PROGRAMUL DREPTURILE PERSOANELOR CU DIZABILITĂȚI

MPSCS a lansat Programul de Granturi „Drepturile Persoanelor cu Dizabilități” pentru a susține proiecte care oferă posibilitatea OSC-urilor conduse de către și pentru persoanele cu dizabilități (PCD) de a reprezenta mai bine beneficiarii săi, de a întreprinde acțiuni de advocacy și a monitoriza implementarea reformelor legislative.
 
Prin intermediul programului, MPSCS susține OSC-urile pentru:
  • a promova schimbări specifice în politici publice, atitudini, comportament și incluziunea persoanelor cu dizabilități: 
  • a spori capacitățile OSC-urilor de a implica mai eficient PCD în eforturile sale de advocacy; 
  • a susține organizațiile societății civile, pentru ca acestea să-și realizeze misiunea de bază, prin dezvoltarea capacităților instituționale, inclusiv prin instruiri interne, asistență tehnică și alte alocări de resurse, după necesitate. 
 
MPSCS oferă asistență tehnică și dezvoltă capacitățile organizaționale ale OSC-urilor selectate. Organizațiile sunt supuse unei evaluări (ODA) interne, participă într-un program intensiv și individualizat cu privire la dezvoltarea organizațională și iau parte la sesiuni de instruire adaptate necesităților lor.
 
 

Cunoaşte ONG-ul care te reprezintă!

targul-ong-urilor FHI 360 a organizat 5 Târguri ale ONG-urilor (trei la Chişinău, unul la Cahul şi unul la Bălţi) cu sloganul „Cunoaşte ONG-ul care te...
club-de-presa   Lunar, FHI 360 invită membrii societăţii civile de nivel naţional şi local, reprezentanţi ai autorităţilor publice, ai sectorului...