Bine ați venit!

Vă mulțumim pentru interesul și motivația de a vă autoevalua capacitățile organizației și de a folosi varianta online a Fișei de Evaluare a Dezvoltării Organizaționale (ODA - Organizational Development Assessment).

ODA a fost elaborată de către programul Parteneriate pentru o Societate Civilă Durabilă în Moldova (MPSCS), implementat de FHI 360 din resursele financiare ale Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID). Acest instrument, ca și abordare, este unul participativ și se bazează pe o discuție facilitată în cadrul echipei din care faceți parte.

Fișa de evaluare constă dintr-o serie de enunțuri privind 7 domenii principale de capacitare. Pentru fiecare domeniu de capacitare sunt elaborate o serie de întrebări directoare pentru o discuție ghidată în cadrul echipei cu scopul de a realiza o evaluare mai aprofundată a aspectului organizațional.

Aprecierea nivelului de dezvoltare organizațională poate fi de la 1 până la 6 puncte. Procesul de autoevaluare poate fi organizat anual sau mai des. Aplicarea repetată a acestei Fișe permite organizațiilor să-și stabilească punctul de pornire, dar și să monitorizeze progresul în cadrul dezvoltării instituționale. Pentru mai multe detalii despre ODA, dar și pentru a începe auto-evaluarea, vă rugăm să vă logați mai jos.

Înregistrare  sau   Autentificare