FHI 360 Moldova

 Programe

Scopul programului constă  în consolidarea democraţiei reprezentative în Moldova prin oferirea de suport în vederea dezvoltării unui sector al societăţii civile viabil din punct de vedere financiar şi mobilizat de constituenţi.

Abordarea PCSCM este de a consolida ONG-urile din Moldova pentru a lăsa drept moştenire o societate civilă puternică, credibilă şi reprezentativă, care să ofere servicii de suport de calitate pentru toate ONG-urile din Moldova. Abordarea AED constă în a se asigura că toate organizaţiile participante vor reprezinta atât diferite regiuni geografice, inclusiv regiunea Transnistreana, cit si diferite sectoare oferind oportunitati egale de participare in activitatile programului atit femeilor, cit si organizatiilor conduse de ele. Scopul final al AED este sa dezvolte Organiazatii ale Societatii Civile viabile nu doar din punct de vedere financiar, dar si prin responsabilitate sporita si receptivitate fata de constituentii acestora, precum si credibilitate imbunatatita printre donatori si cetateni, in general.


Mecanismul de atingere a scopurilor programului este de a oferi instruire si asistenta tehnica in dezvoltare organizatiionala si de a oferi un set de granturi unui sir de ONG-uri selectate in mod strategic. In acest sens, PCSCM a creat 3 niveluri de programe de granturi:

 

I.  Consorţiul Organizaţiilor Partenere din Moldova


II. Programul de Granturi Agenda Schimbării


III.Fondul de Inspiraţie a ONG

 

 

 

Cunoaşte ONG-ul care te reprezintă!

targul-ong-urilor FHI 360 a organizat 5 Târguri ale ONG-urilor (trei la Chişinău, unul la Cahul şi unul la Bălţi) cu sloganul „Cunoaşte ONG-ul care te...
club-de-presa   Lunar, FHI 360 invită membrii societăţii civile de nivel naţional şi local, reprezentanţi ai autorităţilor publice, ai sectorului...