FHI 360 Moldova

Training „Media Advocacy și Participare Civică”

Data: 20 - 21 martie 2017

Locul de desfășurare: Chișinău, Moldova

Mass-media poate fi mai mult decât un mijloc  de comunicare cu cetățenii și factorii de decizie. Mass-media poate fi și un potențial partener pentru OSC-uri în inițiativele de advocacy, o platformă pentru schimb de idei și uneori chiar poate fi un actor independent în acțiuni de advocacy.

Programul „Parteneriate pentru o Societate Civilă Durabilă în Moldova” (MPSCS) invită OSC-urile interesate să-și extindă cunoștințele și capacitățile în media advocacy, să depună formularul de înscriere la trainingul - Media Advocacy  și Participare Civică.

Acest training de două zile își propune să dezvolte abilitățile OSC-urilor  de valorificare a relațiilor cu mass-media dincolo de formatul clasic de Relații Publice și să le extindă prin crearea parteneriatelor de advocacy cu mass-media, prin susținerea reprezentanților acestora în inițiativele proprii de advocacy.

Instruirea va fi oferită de către expertul internațional Nebojsa Radic, fostul șef al Departamentului de relații mass-media al Institutului pentru o Societate Deschisă din Budapesta și New York. Ca urmare a reformelor în 2000, Nebojsa a fost consilier al guvernului Republicii Federale Iugoslavia pentru relații cu media externă, iar din 2003 a oferit consultanță OSC-urilor în inițiativele advocacy pentru schimbarea politicilor în domeniul protecției drepturilor femeilor, a persoanelor de etnie romă și a persoanelor cu dizabilități mintale. De asemenea, trainerul are o vastă experiență în domeniul comunicării guvernamentale,  a instruit oficiali guvernamentali din Muntenegru, Iordania, România, Georgia și Serbia și a oferit consultanță în elaborarea strategiilor de comunicare pentru Parlamentele Iordaniei, Serbiei și Ministerului Justiției al Iordaniei.

OSC-urile interesate să participe la această instruire, sunt invitate să completeze online formularul de înregistrare accesând https://goo.gl/forms/5FslaJu5MLBZ8Bfu2. Termenul limită de înregistrare este 20 februarie 2017, 16:00 ora locală.

Persoanele vor primi confirmarea statutului de participant până la 3 martie, 2017. Pentru orice întrebări cu privire la participarea în cadrul acestui training, vă rugăm să o contactați pe Angela Vacaru la Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza  sau la (+373 22) 295404.

Aspecte logistice:

Evenimentul se va desfășura în limba engleză cu traducere consecutivă în limba română. Organizatorii vor furniza materiale de suport și vor asigura prânzul pentru participanți. Costurile de transport vor fi rambursate. Costurile de cazare nu vor fi rambursate.  

 

Cunoaşte ONG-ul care te reprezintă!

targul-ong-urilor FHI 360 a organizat 5 Târguri ale ONG-urilor (trei la Chişinău, unul la Cahul şi unul la Bălţi) cu sloganul „Cunoaşte ONG-ul care te...
club-de-presa   Lunar, FHI 360 invită membrii societăţii civile de nivel naţional şi local, reprezentanţi ai autorităţilor publice, ai sectorului...