FHI 360 Moldova

Colectarea Fondurilor, Curs de Bază

Centrul  European pentru Drept Necomercial (ECNL) și Centrul CONTACT (Moldova) organizează un curs de instruire în colectarea fondurilor (fundraising) pentru OSC-urile din R. Moldova. Instruirea este organizată în cadrul programului susținut de USAID „Parteneriate pentru o Societate Civilă  Durabilă în Moldova” implementat de FHI 360.

Instruirea va fi ținută de Dl. Jan Kroupa și Dna Jana Ledvinova, experți de la Centrul Ceh pentru Fundraising (www.fundraising.cz). Mai jos urmează un scurt biografic al acestora.
 
Instruirea va avea loc pe 13 și 14 februarie 2017 la Chișinău. Participarea la instruire este gratuită. Organizatorii vor asigura alimentarea participanţilor, materialele distributive precum şi cazarea  pentru participanții din afara or. Chișinău. Organizatorii NU acoperă cheltuielile de transport.
 
Instruirea se axează pe OSC-urile cu experiență mică sau deloc în  colectarea fondurilor de la persoane fizice și juridice. Instruirea nu include informații despre scrierea propunerilor de proiect sau depunerea cererilor de finanţare pentru fondurile UE sau alți finanțatori.
 
Principalele subiecte incluse sunt:
  • Cum alcătuim o argumentare pentru colectarea fondurilor;
  • Cum și unde găsim donatori;
  • Sfaturi practice despre diverse metode de colectare a fondurilor;
  • Foaie de control practică cu pașii și necesitățile organizaționale de  întreprins în vederea organizării unei campanii de colectare a  fondurilor.
 
Nivelul de instruire: începători/curs de bază.
Limba  instruirii va fi engleza. Organizatorii vor asigura traducerea în limba  română, dar cunoașterea limbii engleze va fi un avantaj, dat fiind că va  facilita discuțiile neformale în afara programului de instruire.
Termenul-limită de depunere a cererilor: 29 ianuarie 2017, orele 17:00;
Anunțarea candidaților selectați: 31 ianuarie 2017
Data și locul instruirii: 13-14 februarie 2017, or. Chișinău.
 
Condițiile de participare
Toți candidații interesați trebuie să completeze o cerere de participare (care poate fi descărcată aici) și s-o expedieze pe adresa electronică: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau formularul on-line accesând următorul link: https://docs.google.com/forms/d/1Ncu5lzxO03acEu914egrDwqIbH5nADsHTxr2thc2lAA/viewform?edit_requested=true
 
Persoana de contact: Lilia Porumb sau Elena Veselovscaia, tel. 022233948
 
Organizatorii vor selecta participanții în baza următoarelor criterii:
  • Motivația solicitantului;
  • Cât de activă este organizația;
  • Potențialul organizației de a se angaja în colectarea fondurilor.
 
Formatori:
Jan Kroupa
Jan are mai mult de 15 ani de experiență  în calitate de consultant, formatori și cercetător în domeniul  filantropiei, mobilizării resurselor, liderismului și managementului  organizațiilor societății civile în peste o duzină de țări din toată  lumea, în special din Europa Centrală și de Est. Este co-fondator al  Centrului Ceh pentru Fundraising și Președintele NETT – Centrului  analitic al societății civile (www.ttnett.cz). Jan este membru în  consiliul câtorva organizații ale societății civile din regiunea ECE.
 
Jana Ledvinová
Președinte executiv al Centrului Ceh pentru  Fundraising, Jana are peste 15 ani de experiență ca formator și  consultant în colectarea fondurilor și managementul OSC în Cehia, Europa  Centrală și de Est, și în Orientul Mijlociu. A acumulat experiență  fondând și deținând funcția de Director Executiv într-o organizație de  educație ecologică din Cehia timp de peste 20 de ani. A studiat  managementul ONG la Institutul de Studii Politice de la Universitatea  John Hopkins din Baltimore, SUA.
 

Cunoaşte ONG-ul care te reprezintă!

targul-ong-urilor FHI 360 a organizat 5 Târguri ale ONG-urilor (trei la Chişinău, unul la Cahul şi unul la Bălţi) cu sloganul „Cunoaşte ONG-ul care te...
club-de-presa   Lunar, FHI 360 invită membrii societăţii civile de nivel naţional şi local, reprezentanţi ai autorităţilor publice, ai sectorului...