FHI 360 Moldova

Indexul Sustenabilității OSC-urilor din Republica Moldova pentru 2015

La 21 iulie 2016, CICO a organizat Evenimentul de Lansare a Indexului Sustenabilității Organizațiilor Societății Civile din Republica Moldova pentru anul 2015.
 
Indexul Sustenabilității OSC-urilor pentru Europa Centrală, de Est și Eurasia urmărește starea și tendințele de dezvoltare a societății civile în douăzeci și nouă de țări, deja de nouăsprezece ani.
 
În cadrul activității, reprezentanți ai societății civile, instituțiilor de stat și ai instituțiilor finanţatoare din Republica Moldova au trecut în evidență cele mai importante realizări/nerealizări ale OSC-urilor în anul 2015, punând accent pe 7 dimensiuni ce caracterizează mediul general de activitate al societății civile, precum: cadrul legislativ, capacitatea organizațională, viabilitatea financiară, advocacy, prestarea de servicii, infrastructura și imaginea publică. Fiecare dimensiune este evaluată prin intermediul unui scor de la 1 la 7, unde 1 indică un nivel foarte avansat de dezvoltare și 7 indică un nivel scăzut de dezvoltare.
 
„Prezentând dinamica indicatorilor de sustenabilitate de la an la an, putem să vedem care a fost efectul anumitor măsuri ce s-au luat anul precedent şi asupra căror componente trebuie să ne concentrăm în perioada următoare. De regulă, viabilitatea financiară este cea mai slabă de fiecare dată. Nu sunt enumerate soluţiile, deoarece este doar un document analitic, ce prezintă situaţia de facto a ceea ce s-a întâmplat în fiecare an, iar ulterior, concluziile sunt deduse din acest raport”, a spus Nicolai Loghin, director executiv al Centrului de Instruire şi Consultanţă Organizaţională (CICO)
 
Indexul este elaborat de catre Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), în parteneriat cu organizaţii locale din 29 de ţări analizate. Partener pentru Republica Moldova este Centrul de Instruire și Consultanță Organizațională CICO.
 
Raportul pentru Republica Moldova poate fi găsit integral aici.
 
Versiunea in limba engleză a raportului general pentru 2015, care include toate 29 de ţări analizate, poate fi găsit https://www.usaid.gov/sites/default/files/documents/1861/EuropeEurasia_CSOSIReport_2015.pdf
 
 
 

Cunoaşte ONG-ul care te reprezintă!

targul-ong-urilor FHI 360 a organizat 5 Târguri ale ONG-urilor (trei la Chişinău, unul la Cahul şi unul la Bălţi) cu sloganul „Cunoaşte ONG-ul care te...
club-de-presa   Lunar, FHI 360 invită membrii societăţii civile de nivel naţional şi local, reprezentanţi ai autorităţilor publice, ai sectorului...