FHI 360 Moldova

Forumuri de Politici Publice

Programul FHI 360 va organiza Forumuri de Politici Publice pentru a genera discuţii între ONG-uri şi Guvern cu privire la problemele critice ce ar limita o colaborare şi cooperare sănătoasă: definirea rolurilor, mediu de activitate restrictiv, lipsa transparenţei (anti-corupţie). Forumurile de Politici Publice sunt planificate pentru sfârşitul primului an de program şi alte două respectiv pentru anul 2 şi 3, cuprinzând în total 5 forumuri pentru întreaga perioadă de derulare a programului. Un forum va avea loc pentru a discuta reformele legale ce vor avea loc. Forumurile de Politicii Publice vor avea loc la Chişinău sau în regiuni, inclusiv Transnistria, în dependenţă de natura subiectului de discuţie.
 

Beneficiarii de granturi ai programului, precum şi autorităţile publice locale şi centrale care sunt implicate în lucrul cu ONG-urile sunt invitaţi să joace un rol important pentru a menţine mecanismul de cooperare constructivă între societatea civilă şi Guvern, pe care Programul va tinde să-l consolideze.
 
De asemenea, FHI 360 va conlucra cu parteneri săi, pentru a se angaja în iniţiative de anvergură ale ONG-urilor cum ar fi Consiliul Naţional al ONG-urilor, şi cu entităţi guvernamentale – în cadrul Consiliului Naţional de Participare în vederea îmbunătăţirii şi promovării politicilor naţionale precum Strategia de Dezvoltare a Societăţii Civile pentru anii 2008-2011. În acelaşi timp, vom lucra împreună cu toţi beneficiarii de granturi şi ONG-urile implicate în activităţile programului pentru a stimula o interacţiune mai intensă cu autorităţile publice locale. FHI 360 va coopera cu programele donatorilor şi Guvernului pentru a se asigura că intervenţiile acestora sunt relevante, complementare şi constituie cea mai bună oportunitate de durabilitate.
 

Cunoaşte ONG-ul care te reprezintă!

targul-ong-urilor FHI 360 a organizat 5 Târguri ale ONG-urilor (trei la Chişinău, unul la Cahul şi unul la Bălţi) cu sloganul „Cunoaşte ONG-ul care te...
club-de-presa   Lunar, FHI 360 invită membrii societăţii civile de nivel naţional şi local, reprezentanţi ai autorităţilor publice, ai sectorului...